Τα λάθη που κάνουμε οι φοιτητές!


Αναμφίβολα τα φοιτητικά μας χρόνια εκτός από μια περίοδος ακαδημαϊκών σπουδών είναι για  τους περισσότερους από εμάς και η πρώτη επαφή με την καθημερινότητα ως ανεξάρτητα μέλη αυτής τη κοινωνίας. Καλούμαστε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας (που πιο πριν αδιαφορούσαμε για την ύπαρξη τους) και να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας. Οπότε, είναι φυσικό και επόμενο να κάνουμε πολλά λάθη και να εστιάσουμε σε άλλα πράγματα από αυτά μας ευχαριστούν και μας καθορίζουν σας προσωπικότητες.

Ας τσεκάρουμε λοιπόν, μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε:

 

#1 Δεν αξιοποιούμε σωστά τον ελεύθερο χρόνο μας.

 

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πραγματικά πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε είναι ο ελεύθερος χρόνος. Αν είχαμε αθροίσει τον ελεύθερο μας χρόνο και τον είχαμε μετατρέψει σε χρήμα σίγουρα θα είχαμε πλουτίσει. Μερικοί μπορεί να μπαίναμε και στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Αλλά επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος μετατροπέας μέχρι σήμερα, και ο χρόνος είναι από εκείνα τα αγαθά που δεν αγοράζονται (ή αλλιώς “το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”), μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να αξιοποιούμε καλύτερα τον χρόνο μας. Για το πως θα το κάνουμε αυτό ίσως μας βοηθήσουν τα παρακάτω.

 

#2 Δεν ταξιδεύουμε αρκετά

 

Εντάξει υπάρχει το γνωστό γνωμικό για τα ταξίδια και τα τα-ξύδια οπότε είναι πολύ πιθανό να είμαστε κοσμογυρισμένοι μεταφορικά. Αλλά στην πράξη δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας εμφανίζονται, όπως είναι ένας φίλος που σπουδάζει σε μια άλλη πόλη ή μια εξόρμηση το σαββατοκύριακο σε κάποιον κοντινό προορισμό από την πόλη των σπουδών μας. Εξάλλου, τα έξοδα μπορούν να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα αν υπάρχει καλή παρέα.

 

#3 Δεν αρχίζουμε ένα χόμπι

 

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα χόμπι από μικρό παιδί για να το συνεχίσεις. Έτσι και αλλιώς πολλά χόμπι δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν και ότι μπορείς να ασχοληθείς. Μπορείς να ανακαλύψεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ποτέ και να σε κάνουν πραγματικά να εντυπωσιαστείς. Μην ξεχνάς ότι εκτός από δημιουργική διασκέδαση τα χόμπι θα σε κάνουν να γνωρίσεις νέα άτομα και καμιά φορά μπορεί να βγάλεις και κάποιο χαρτζιλίκι από όλο αυτό.

 

#4 Δεν διαβάζουμε αρκετά

 

Όταν λέω διαβάζουμε, δεν εννοώ για την σχολή και τα αντίστοιχα μαθήματα αλλά βιβλία με θέματα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν. Έρευνες λένε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, με 15 λεπτά διαβάσματος για μια ημέρα βρίσκεται σε “έκρηξη” για 5 ημέρες. Άρα και αυτό από μόνο του είναι κολακευτικό για τους φίλους μας τα βιβλία. Βέβαια μην ξεχνάς και τις εφημερίδες που εκτός του ότι πολλές περιέχουν πολλά ενδιαφέροντα άρθρα σε κρατούν και ενήμερο για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην κοινωνία μας, οπότε σε βάθος χρόνου σε βοηθούν και στην σχολή σου.

 

 

Η φοιτητική ζωή είναι από πολλές απόψεις συναρπαστική και γεμάτη αλλαγές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αφήσουμε αυτά τα χρόνια να περάσουν ανεκμετάλλευτα. Με την υιοθέτηση μερικών απλών αλλά σημαντικών συνηθειών θα προσθέσουμε extra value σε μια από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής μας.

What's Your Reaction?
Cute Cute
1
Cute
Lol Lol
5
Lol
Love Love
0
Love
Cry Cry
3
Cry
Like Like
7
Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα λάθη που κάνουμε οι φοιτητές!

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Video
Audio
Image